Stamspolning fastighet Stockholm

Varför göra en stamspolning?

Det finns flera olika skäl till att man kan behöva göra en stamspolning. Eftersom det i en fastighet varje dag spolas ner väldigt många saker i avloppet, allt från matrester i diskhon till toalettpapper i toaletten, är det lätt för rören eller ledningarna i en fastighet att så småningom bli igentäppta. Över tid bildas det även fettavlagringar i rören vilket kan få de saker som spolas ner i avloppet att fastna. Detta är i sin tur något som kan resultera i att det blir stopp i avloppet.

Förutom att vattnet i din diskho och ditt handfat inte spolas ner är detta även något som kan resultera i att det börjar lukta illa från rören och ledningarna. Det är när det gäller just detta som en stamspolning kommer in i bilden. Genom att göra en spolning av stammarna kan du nämligen spola bort fettavlagringarna och de saker som har fastnat i rören. På så sätt kan du få fastighetens rör och ledningar att fungera så som de ska igen!

Hur vet man när det är dags att stamspola?

Det finns två tillfällen då stammarna brukar spolas. Det ena är på regelbunden basis, ungefär var sjätte eller tionde år, beroende på vilken typ av ledning det handlar om, samt hur gammal fastigheten är. Denna typ av spolning genomförs som ett underhåll för att förebygga framtida problem. Genom att göra det ser du nämligen till att det inte hinner bildas några fettavlagringar i rören samt att andra saker som spolas ner inte fastnar. För att förhindra att det hela går så långt att dina rör och ledningar blockeras helt och hållet är det viktigt att göra stamspolningar med jämna mellanrum.

Den andra typen genomförs när behovet är mer akut. Detta handlar oftast om att boende i byggnaden upptäcker att vattnet rinner saktare. Då är det viktigt att ta tag i problemet så fort som möjligt, ju längre det skjuts upp, desto större är risken att en vanlig spolning inte har önskad effekt och att en dyrare åtgärd måste sättas in. Ta kontakt med oss direkt för att få en stamspolning av hög klass så att du slipper bekymra dig för framtida problem!

Stamspolning kvalitet Stockholm

Undvik vattenskador

Stamspolningar kan också hjälpa dig att undvika vattenskador. Dessa kan nämligen uppstå om det är så att det blir stopp i rören. Eftersom rör är trånga utrymmen tar det inte lång tid innan fuktskador uppstår, det är med andra ord viktigt att åtgärda problemen så fort som möjligt. Genom att göra en spolning kan du därför spara pengar som du annars hade behövt spendera på att reparera vattenskador. Att spola stammarna kan helt enkelt ses som en klok investering!

Få en kostnadsfri offert

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig så snart som möjligt.

Drag To Verify