Varför göra en stamspolning?

Det finns flera olika skäl till att man kan behöva göra en stamspolning. Eftersom det i en fastighet varje dag spolas ner väldigt många saker i avloppet, allt från matrester i diskhon till toalettpapper i toaletten, är det lätt för rören eller ledningarna i en fastighet att så småningom bli igentäppta. Över tid bildas det även fettavlagringar i rören vilket kan få de saker som spolas ner i avloppet att fastna i de. Detta är i sin tur något som kan resultera i att det blir stopp i avloppet. Förutom att vattnet i din diskho och ditt handfat inte spolas ner är detta även något som kan resultera i att det kommer en mycket dålig lukt från rören och ledningarna. Det är när det gäller just detta som en stamspolning kommer in i bilden. Genom att göra en stamspolning kan du nämligen spola bort fettavlagringarna och de saker som har fastnat i rören och blockerar de. På så sätt kan du få fastighetens rör och ledningar att börja fungerar så som de ska igen.

Gör stamspolningar på en regelbunden basis

För att förhindra att det hela går så långt att dina rör och ledningar blockeras helt och hållet är det viktigt att göra stamspolningar med jämna mellanrum. Genom att göra det ser du nämligen till att det inte hinner bildas några fettavlagringar i rören samt att andra saker som spolas ner inte fastnar. Stamspolningar gör helt enkelt så att dina rör kan fungera som de ska.

Undvik vattenskador

Stamspolningar kan också hjälpa dig att undvika vattenskador. Dessa kan nämligen uppstå om det är så att det blir stopp i rören. Genom att göra stamspolningar kan du därför spara pengar, pengar som du annars hade behövt spendera på att reparera vattenskador.